Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Pentru toti cei care detin o masina probabil ca stiu deja cat este de important ca masina personala sa fie dotata cu alarma. Cele mai multe dintre masini, vin deja din fabrica cu un astfel de sistem. Alarmele auto pot fi mai simple sau mai complicate in functie de marca si atributele pe care le are. Totusi, orice alarma este construita din trei mari elemente: senzorii, sirena si unitatea de control.

Asfel ca, in ceea ce priveste senzorii alarmei, acestia au rolul de a percepe ale socuri care pot semnala un posibil furt. In acest mod, atat tu cat si cei din jurul masinii isi vor da seama ca ceva nu este in regula si trebuie actionat.
Senzorii unei alarme auto pot avea grade diferite de sensibilitate. Mai mult decat atat, exista senzori care pot distinge intre diverse intensitati ale socurile si pot emite un semnal in consecinta. In felul acesta poti evita ca vecinii sa fie deranjati de alarma masinii la fiecare furtuna cu tunete si fulgere sau altele “riscuri” ca acestea.

Sirena este o alta componenta a unei alarme auto. Este acel sunet pe care il auzim in momentul in care senzorii confirma un pericol pentru masina. Aceste suntete pot fi diferite in functie de tipul de alarma pe care l-ai achizitionat. De asemenea, ele pot avea diverse intensitati.

Dincolo de acest sunet, exista alarme care aprind farurile in momentul in care este declansata. In felul acesta masina va atrage si mai mult atentia asupra ei si va descuraja pe oricine ar avea intentia sa fure masina. Bineinteles, nu toti hotii de masini se sperie de alarma, insa este bine de stiut faptul ca, statistic, acestia prefera tintele usoare: masinile neprotejate de sisteme de alarme.

O ultima componenta principala a alarmei auto este unitatea de control. Acesta este de fapt creierul alarmei auto si coordoneaza fiecare “miscare” pe care aceasta o face. Avantajul este ca acest creier poate fi controlat de telecomanda proprietarului.

In functie de cat de inteligent este acest creier, alarma auto va putea face mai multe. De exemplu, ar putea deschide portbagajul prin intermediul telecomenzii sau ar putea dezactiva senzorii la comanda.

Alarmele auto vin cu diverse functii. Important este ca in momentul in care alegi una, aceasta sa se potriveasca cerintelor tale. Nu uita, in momentul in care achizitionezi alarma sa intrebi si unde sau cine poate realiza montarea pentru tine. Este un pas nu tocmai atat de simplu pe cat ai spune.

About The Author

Related Posts