Scurt istoric despre imbracamintea de ieri si azi

In cele mai vechi de la sudul Italiei vestimentatia era prelucrata dintr-o bucata de material prinsa cu agrafe la umeri. In regiunile germanice respectiv nordice hainele erau confectionate cu cusatura si cel mai folosit material era lana. Inul se folosea pentru producerea hainelor feminine si este unul dintre cele mai vechi materiale pentru vestimentatie. Primele urme de material textil gasite in lume dateaza din sec al V-lea I.Hr. insa din nefericire nu se mai pot afla compozitia lor.

Mai tarziu prin secolul al XVIII-lea lana era deja folosita de majoritatea europenilor. Matasea inca era un material secret din punct de vedere al producerii lui. Imparateasa Si-Ling-Chi a aflat cum se produce matasea prin introducerea coconilor intr-o apa fierbinte. Acestia in contactul cu apa fierbinte se descompuneau in fire care puteau fi folosite la producerea hainelor sau altor chestii. Acest material a fost folosit in acea vreme avand o atingere placuta la imbracamintea de bebelusi. Aceasta a fost un secret timp de multi ani pana in sec. 1 d.Hr. cand apare in europa. La acea vreme era folosita doar de cei cu bogatii foarte mari. Mai tarziu un calugar a reusit sa fuga cu cateva oua de viermi ascunse intr-un baston. Dupa reusita lui romanii au inceput productia de matase, care a fost introdusa in regiunea Palermo.

Firul sintetic a fost inventat foarte tarziu prin anul 1884 care era considerat matase artificiala. Din cauza costurilor ridicate si a productiei scazute de viermi dupa izbugnirea unei epidemii acesta a fost nevoit sa creeze un alt fir pentru productia vestimentara. Acest material era denumit matasea soacrei deoarece primele vestimentatii matase sintetica erau foarte imflamabile.

Vestimentatia este si oglinda sufletului in unele momente, fiind mult mai diversificata decat in anii trecuti. Cu o sumedenie de magazine specializate in vestimentatie puteti gasi orice doresc cumparatorii de la blugi sau tricouri sau costume barbatesti. Puteti chiar cumpara imbracaminte online la preturi mici avand un pret mult mai mic fata de cel din magazine, in lipsa adaosului foarte ridicat. Acest mod va scapa si de alergatul dupa reduceri de prin malluri, transportul comenzii dumneavoastra fiind suport de catre firma online.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Baile Felix loc de relaxare
Articolul următor
Jocuri cu Tom si Jerry din desenele animate
pni.ro
Meniu