Scurta istorie a automobilelor

Primul automobile creat pentru transportul persoanelor a fost inventat in anul 1769. Acesta a fost creat exclusiv pentru transportul de persoane dintr-o locatie in alta si era compus dintr-un motor cu aburi. El era procurat insa doar de persoane cu venituri foarte mari fiind foarte scump.

Primul vehicul cu abur era un carucior destinat transportului de greutatii, insa viteza foarte mica de transport la scos din uz. Autonomia lui fiind doar de 15 minute. Dupa cativa ani in 1784 Wiliam Murdoch un englez a reusit creeze o locomotiva cu aburi care circula pe strazi. Din cauza problemelor la directive si drumurile foarte proaste acesta a fost mutat catre domeniul feroviar.

Ivan Kulibin un alt inventator de vehicul pe baza de aburi a construit un vehicul cu frana, cutie de viteze si volan. Insa nu a reusit producerea lui pentru ca guvernul rus nu avea nici un interes in constructia acestui vehicul.

Cu toti stim ca aproape orice vehicul se foloseste de roti respectiv anvelope pentru deplaseara lor. Rotile sunt alta inventive importanta realizata de om acum mii de ani. Anvelopele ajuta la deplasarea cat mai usoara pe un traseu si aderenta foarte buna la franare. Sunt doua tipuri de cauciucuri cele de vara respective cele de iarna. Fiecare avand cate un model si un anumit material in functie de sezon. Cumpararea lor se face in magazinele specializate sau online. Anvelopele se pot cumpara chiar si de pe internet unde aveti cam acelasi stoc ca si in magazinele normale.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cum sa va vindeti masina intr-un timp scurt?
Articolul următor
Accesorii auto de avertizare si semnalizare a autocamioanelor
pni.ro
Meniu