Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

In conducerea preventiva se pune mare accent pe eficacitatea sistemului de franare iar acest lucru se poate realiza doar cu placute de frana de calitate.

In cazul in care sistemul de franare nu functioneaza corect riscurile de accidentare sunt foarte mari. Repararea sistemului de franare nu este foarte grea, trebuie doar sa cunosti cum functioneaza acesta si ce trebuie sa faci in cazul in care ramai in pana.

Prima data cand m-am confruntat cu o problema de franare a fost acum multi ani cu o Dacie 1300 la care placutele de frana s-au udat si nu mai functionau. Repararea a fost foarte usoara, mecanicul a deschis mecanismul si a lasat sa se usuce dupa care l-a reasamblat si totul a functionat din nou.

Mai tarziu cand mi s-a intamplat acelasi lucru deja am lasat doar sa se usuce fara sa umblu la el si sistemul a revenit la loc. Este bine sa stiti din ce se compune sistemul de franare al masinii pe care o conduceti pentru ca nu se stie unde si cand o sa aveti nevoie de aceste cunostinte.

Este adevarat ca astazi sistemele de franare sunt mult mai complexe, au aparut tot feluri de placute de frana care mai de care mai sofisticate si nu toti stiu care este alegerea optima in acest domeniu. Sunt totusi unele reguli la care trebuie sa fim atenti si atunci reducem riscurile de accidentare datorate functionarii cu dificultate a sistemului de franare.

Primul pas este sa stiti sa faceti o inspectie la frana, sa puteti depista daca frana necesita sau nu reparatii. Multe masini noi deja au sisteme de supraveghere la frana care semnalizeaza orice problema la sistemul de franare, se aprinde un led pe bordul masinii pentru a semnaliza o defectiune aparuta. 

Daca se aprinde acest led este foarte important sa vedeti care este problema, daca trebuie completat lichidul de frana sau schimbate placutele de frana, ambele probleme trebuie rezolvate foarte repede.

Daca dupa verificare observam ca lipseste doar lichidul de frana, putem completa la loc si nu este nici o problema, probabil ledul nu va mai arde dupa completare si sistemul va functioa bine. Daca ledul continua sa arda atunci sistemul de franare necesita o atentie mai deosebita.

Poate trebuiesc schimbate placutele de frana pentru ca sunt tocite sau sunt alte probleme ce trebuie depistate si rezolvate. Daca noi nu ne descurcam singuri aceste reparatii pot fi facute rapid la orice atelier de reparatii auto.

La schimbarea placutelor de frana trebuie sa ne asiguram ca placutele de frana sunt de calitate buna si nu de calitate slaba, trebuie sa punem accent pe calitatea acestora si sa nu cumparam produsele cele mai ieftine pentru a mai reduce din costuri.

Placutele de frana de calitate slaba au o viata mai redusa si in timp pot costa mult mai mult decat cele scumpe dar de calitate foarte buna.

Strenger Er-Pol importa si comercializeaza piese si accesorii auto si camioane, produse cu certificat de calitate Europeana. Pentru mai multe informatii vizitati siteul strenger.ro

About The Author

Related Posts