Sfaturi pentru reduce consumul cartuselor la imprimanta

Cartusele pentru imprimanta sunt foarte scumpe, acesta este primul lucru pe care orice proprietar si utilizator de imprimanta il invata. Doar ca, il invata in mod obligat, producatorii de imprimante niciodata nu anunta sau avertizeaza oamenii si potentialii clienti despre acest aspect, ci mai degraba il ascund sub lista de facilitati interesante si in spatele ofertei frumos conturate intr-un mod grafic cat mai atractiv. Desi in cele mai multe cazuri pretul imprimantei achizitionate este mic sau mediu, crezand ca ati facut o investitie buna si bucurosi ca ati reusit sa cumparati un aparat asa de performant la un pret asa mic… defapt adevarul este altul. Pe cat de ieftina este imprimanta, pe atat de scump este cartusul (fie cu toner, fie cu cerneala), pretul lor fiind indirect proportional.

Insa, nu trebuie sa va ingrijorati deoarece exista numeroase metode de a reduce aceste costuri si chiar de a reduce consumul de tus de la imprimanta. In articolul acesta, va vom prezenta cum sa economisiti cu imprimanta.

Un lucru foarte important ce trebuie retinut este ca, toate imprimantele de tip inkjet au modul “Draft” si modul “Normal”. In modul “Normal”, imprimanta trece de mai multe ori peste aceeasi zona de pe coala de hartie, presarand cartus in aceeasi zona pentru a ingrosa scrisul sau imaginea. In modul “Draft”, imprimanta face o singura trecere iar apoi merge mai departe pe randul al doilea al colii de hartie. Acest mod, modul “Normal” este foarte economic si recomandat, deoarece consuma mult mai putin tus si totodata nu afecteaza calitatea printurilor.

Important de stiut este si faptul ca mai toate echipamentele de listat (imprimante, copiatoare, faxuri, plottere etc) vin din fabricatie cu cartuse demonstrative, care nu sunt umplute la capacitate maxima, acesta fiind un aspect in plus de analizat atunci cand achizitionati o imprimanta. Vorbind despre cartuse, va spunem cu sinceritatea ca acestea se vor termina mai repede decat credeti in cazul in care nu alegeti sa fiti economici si calculati. Insa, problema adevarata va fi cand trebuie sa cumparati cartuse noi si va dati seama ca sunt foarte scumpe, ba mai mult, in cazul imprimantelor color, de obicei sunt 3 cartuse color si 1 negru… acest lucru inseamna o cheltuiala destul de mare. Dar, nu neaparat! Exista o metoda numita refill cartuse.

Aceasta optiune este foarte buna si optima, fiind optiunea aleasa de marea majoritate a utilizatorilor de imprimante. Practic, cartusele goale se duc la un centru refill unde specialistii preiau aceste cartuse goale si le supun unor procedee prin care le golesc, le curata si mai apoi efectueaza refill cartuse, adica le umplu cu tus din nou. Desi este contestat de catre producatori, procedeul de reincarcare al cartuse se face pe niste costuri foarte mici, in cele mai multe cazuri puteti ajunge sa economisiti chiar pana la 80% din costul unui cartus nou. Dezavantajul este ca aceste consumabile nu sunt facute pt a suporta foarte multe reincarcari, in medie cam 3-4 reincarcari la cartusele laser (cu toner), si 5-6 la cartusele ink (cu cerneala), cu conditia sa nu stea foarte mult timp nefolosite.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Avantajele si dezavantajele masinilor noi si ale celor second hand
Articolul următor
Profita de vremea calda si hai un weekend in statiunea 2 Mai!
pni.ro
Meniu