Social Media marketing, o metoda eficienta de promovare

Social Marketing este un termen utilizat pentru promovare utilizand siteurile Social Media, Facebook, Google +, Twitter, Linkedin si altele.  Ideea nu este una noua si daca este facuta corect poate deveni o unealta foarte eficienta in promovarea unei firme sau branduri.

Prima data trebuie sa intelegem ca a avea o afacere sau un magazin online inca nu inseamna ca vom avea si venituri. Pe langa un produs compatibil pus intr-o pozitie vizibila pe siteul propriu, trebuie sa avem si rulaj, persoane care sa fie interesate de produsul pe care-l promovam.

Social Media marketing nu este altceva, decat crearea unei retele de interes a produselor noastre utilizand resursele oferite de siteurile de socializare. De la crearea aceastei retele este doar un simplu pas pana la utilizarea ca un canal comercial care sa asigure un flux de consumatori a produselor promovate.

Crearea unei retele de consumatori utilizand Social Media marketing nu este usoara, este nevoie de timp, foarte multa munca si daruire, pana se ajunge la un rezultat satisfacator. Totusi merita toata osteneala, atata timp cat in timp aceasta munca poate fi convertita in trafic pe site si vanzari.

In ultimul timp au aparut foarte multe siteuri care ofera servicii de Social Media marketing, incepand de la schimb de like-uri sau google plus-uri, pana la servicii complete de Social Media Marketing care sa aduca atat rulaj pe site cat si vanzari. In urmatoarele o sa prezint cativa pasi in promovarea Social Media pe facebook.

Cum utilizam metoda de promovare Social Media Marketing pe facebook

Primul pas ar fi crearea unei pagini pe facebook, pagina care sa fie utilizata la promovarea afacerii, a produsului sau a siteului promovat. La crearea paginii este important sa preluam identitatea produsului sau a siteului promovat, ca lumea sa recunoasca brandul si sa aiba incredere in el.

Al doilea pas ar fi punerea unui buton like pe siteul personal, ca utilizatorii care vor vizita siteul prin simpla apasare a butonului sa poata adera la grupul de interes de pe reteaua sociala Facebook care se contureaza in jurul paginii realizate. Platforma Facebook ofera unele pluginuri gratuite care genereaza automat functiile de like button, ce ulterior trebuie doar pus in sidebarul siteului promovat.

Urmatorul pas este sa promovati pagina facebook pe care ati creat-o, invitati toate cunostintele pe care le aveti de pe contul vostru de facebook si de pe contul de email. Astfel puteti face rost de primele persoane in reteaua voastra sociala prin care puteti ajunge la prietenii prietenilor si asa mai departe.

O alta metoda de promovare prin care puteti gasi persoane pe care nu le cunoasteti direct, prin schimb de like uri pe siteurile de profil. Acest serviciu este unul foarte simplu, siteul de schimb de likeuri este o platforma unde puteti inscrie pagina creata din reteaua sociala facebook, si pentru un anumit numar de credite primiti utilizatori facebook pentru pagina dvs. Cu aceasta metoda puteti face rost de sute de utilizatori pentru reteaua dvs. Este adevarat ca aceste like-uri dupa un timp pot disparea daca nu veti motiva aceste persoane cu posturi si oferte interesante.

Prin crearea acestor oferte interesante veti motiva persoanele sa distribuie pagina si prietenilor lor, astfel marind din ce in ce mai mult reteaua de interes pentru produsele promovate de dvs.

Putem spune deci ca marketingul Social Media este o tehnica de promovare care prin utilizarea tehnicilor de comunicare sustine relatia dintre client si produs intr-un mod creativ si placut, utilizand siteurile sociale .

autoechipat.ro
Articolul precedent
Tipuri de centrale termice
Articolul următor
Diagnosticarea problemelor de hardware la laptopuri
pni.ro
Meniu