Solutii cheie pentru educatia copiilor

Cum putem sa ne educam copilul? Foarte simplu! Secolul 21 si actuala societate au implementat metode educationale foarte bune pentru cei mici. Daca in trecut copiii invatau poate doar de frica celor mai mari sau de rusinea de a nu fi pedepsiti in fata grupului sau a clasei, acum lucrurile stau total diferit. In prezent se promoveaza foarte mult educatia copiilor prin joaca, educatia care imbina utilul cu placutul si care pentru copii nu este o corvoada.

Sa inveti trebuie sa fie un lucru cat mai distractiv deoarece copiii au un bagaj foarte mare de energie pe care uneori il consuma in scopuri neadecvate. Acestia au nevoie sa fie ghidati in viata si sa realizeze diferite activitati care sa le ofere multumire si satisfactie.

Deoarece copiilor le este foarte greu sa renunte la joaca in favoarea invatatului, parintii sau educatoarele trebuie sa urmeze pasi treptati si bine stabiliti de la bun inceput. Prima faza pentru implementarea unui program si pentru a-i face pe cei mici sa inteleaga ca munca este cea care le ofera multumiri este mersul la gradinita.

La gradinita copiii vor intra in contact cu mai multe persoane, de aceeasi varsta sau de varste diferite. O metoda pentru a-i pune in miscare in scop constructiv este coloratul. Acestia isi pot incerca talentele pe planse de colorat care pot fi mai apoi expuse sau stranse in dosare separate pentru fiecare copil.

Pentru ca ei sa inteleaga cat mai bine perioadele anului si alte lucruri caracteristice fiecarui anotimp cel mai indicat ar fi ca educatoarele sa initieze acest program de colorat inca din primele zile de scoala si sa se axeze pe planse de colorat de toamna. Aceste planse vor fi ceva nou pentru micuti si vor reprezenta poate o atractie pentru acestia de a ramane la gradinita fara sa planga dupa parinti.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Premergatoare – Bune sau rele?
Articolul următor
Metode de pornire o afacere
pni.ro
Meniu