Statiunea montana Vidra

Statiunea montana Vidra , face parte din componenta comunei Voineasa, jud. Valcea, fiind considerata una dintre cele mai atragatoare statiuni cu specific montan din Romania, este asezata la o altitudine de 1370 de metri, in mijlocul Muntilor Lotrului, si la o distanta de cca 25 de km fata de Voineasa, beneficiind de un aer cu grad ridicat de ozon.
Statiunea este dotata cu un telescaun si o partie de schi ultramoderna de o complexitate medie, zapada in aceasta statiune facandu-si prezenta cca 6 luni pe an.

In statiunea Vidra se mai afla si un lac care se numeste Vidra, fiind considerat lac de acumulare, antropic care a fost creat in anul 1972, avand o suprafata totala de 940 de hectare, un volum de 340 de milioane de metri cubi apa, intinzandu-se pe o lungime de 9 km, in care sunt colectate toate apele din muntii din apropiere, facand posibila functionarea uneia dintre cele mai mari hidrocentrale situate pe raurile interioare, respectiv Uzina Electrica Lotru Ciunget, avand o putere de 510 MW.

De la Vidra, daca circulati pe soseaua ce inconjoara lacul de acumulare care poarta acelasi nume, dinspre partea de nord-vest, dupa parcurgerea a 4 km se ajunge la barajul Vidra. Barajul Vidra este situat in cheile Vidra, pe raul Lotru, la 30 de km in amonte fata de statiunea Voineasa, acest baraj fiind considerat cea mai mare amenajare din planul de amenajare a raului Lotru.

Acest baraj reprezinta singura constructie de acest gen care este construita nu din beton ci din anrocamente.
Imediat in apropiere, pe malul celalalt se revarsa apele venite printr-o galerie dintr-o retea de captare a apei din partea de nord, care se prezinta ca un fel de cascada, inspumata, observandu-se in momentul in care nivelul apei lacului este mai scazut.

Statiunea poate pune la dispozitie un numar de 1000 de locuri de cazare, insa datorita lucrarilor nefinalizate, unele din spatiile de cazare nu pot fi utilizate, insa in perioada sezonului, statiunea poate pune la dispozitia turistilor cca 400-500 locuri de cazare si masa.

Aceasta statiune are ca principale caracteristici, zona montana, care este recomandata pe timpul sezonului cald cat si cel rece, avand resurse naturale mai deosebite iar peisajul este incantator, un mediu perfect pentru practicarea sporturilor de iarna, si datorita aerului puternic ozonat, incarcat cu esente de brad si ioni negativi, poluarea in anotimpul de iarna fiind redusa la zero, gama de atractii sportive poate fi completata cu alunecarea pe schiuri in mai toate zonele turistice enuntate mai sus, in special in statiunea Vidra.

Printre atractiile mai deosebite se pot numara pescuitul de pastravi in Raul Lotru si in lacul Vidra, de asemenea vanatoarea din jurul statiunii. Pe viitor, in urma unor amenajari ale luciului apei din lacul Vidra, se vor crea perspectivele practicarii a schiului nautic precum si al altor sporturi de apa.
Regiunea respectiva se bucura de o vegetatie superba, datorita existentei padurilor intunecoase si dese de brad si molid.

Vizitati mai multe locatii turistice pe Turistinro.ro

autoechipat.ro
Articolul precedent
Distractie pentru fete in jocurile cu bebelusi
Articolul următor
Avantajele si dezavantajele unui server dedicat
pni.ro
Meniu