Statiunea Sinaia

Orasul Sinaia, este asezat la poalele Muntilor Bucegi, si este o statiune turistica de mare improtanta.  Sinaia este renumit atat pentru peisajele montane cat si pentru numeroasele obiective turistice. Cateva din obiectivele turistice le mai vizitate sunt:

  • Castelul Peles
  • Castelul Pelisor
  • Casa memoriala George Enescu
  •  Casa de vanatoare Foisor
  • Manastirea Sinaia
  •  Garile regale.

Castelul Peles a fost “casa de vara” a primului rege al Romaniei Carol I de Hohenzollern.

Sinaia are un bogat trecut cultural si social, iar impreuna cu frumusetile imprejurililor reprezinta locul vacantelor visate. Inafara de vizitele la vestitele obiective turistice, zona muntoasa va permite sa schiati. Partiile sunt dotate cu telecabine, teleschiuri, exista partii penetru incepatori, Poiana Florilor, pentru schiorii cu regatire medie Vanturis, Piramida si Partia Fata Dorului. Schiorii experimentati pot alege din partiile cu un grad mai inalt de dificultate: Carp, Papagal, 1500 si Turistica.

Mai exista si alte posibilitati cum ar fi schi fond,  sanius, bob si sanie.  Se organizeaza concursuri, scoli de schi pentru copii si adulti pentru distractia incpatorii in sporturile de iarna cat si pentru cei initiati deja.

Cazare ieftina la Sinaia cel mai rapid gasiti la pensiuni, cu preturi cuprinse intre 50 si 150 Ron pe noapte. Multe sunt in apropiere de atractiile turistice sau pot constitui un punct de plecare in vizitarea acestora, altele sunt asezate in centrul orasului. Serviciile sunt de calitate, iar confortul oferit este in raport cu numarul de margarete al fiecarei pensiuni. In opinia mea, cazare ieftina la pensiuni va va incuraja sa vizitati acesta  minunata statiune.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Obiectivele turistice din statiunea Busteni
Articolul următor
Aparatele de aer conditionat
pni.ro
Meniu