Statiunea Vranceana Lepsa

Pe un picior de plai, in Judetul Vrancea se afla statiunea Lepsa. Situata pe Valea Putnei, statiunea Lepsa din inima Muntilor Vrancei reprezinta statiunea montana cea mai des vizitata de vrancenii care vor sa se relaxeze in inima naturii. Peisajul mioritic, linistea si frumusetea peisajului montan atrage in fiecare an tot mai multi turisti. Ultimii ani au adus la Lepsa  mii de turisti fapt ce a determinat  construirea multor case de vacanta si pensiuni care au dat o imagine de statiune, fostului sat vrancean.

Daca ti-ai propus un concediu la munte in care cauti sa te odihnesti cu un buget mai restrans profita de ofertele speciale de cazare care le intalniti undeva la poalele Muntilor Vrancei in statiunea Lepsa, un loc cu potential turistic foarte mare. Aceasta statiune montana a cunoscut in ultima perioada o dezoltare turistica rapida. Multi dintre turistii care prefera muntele aleg acesta statiune, in schimbul celor de pe valea Prahovei si pentru ca aici gasesc unele dintre cele mai bune oferte de cazare din Romania fapt care atrage tot mai multi turisti an de an.

Principale atractii turistice ale statiunii sunt : Cascada Putna, Cheile Tisitei, Manastirea Lepsa  si Parcul National Putna. Cea mai vizitata  atractie a statiunii este Rezervatia Naturala Cheile Tisitei. Aici puteti intalni in primul rand ursi, caprioare, lupi si cam toate animale specifice zonei de padure muntoasa in habitatul lor natural. Rezervatia se intinde pe o suprafata de 5400 hectare si se afla la o altitudine de 850 metri. Traseul este usor de parcurs, accesibil si lugimea este de aproximativ 5 km.

Manastirea Lepsa este un alt loc care nu este deloc ocolit de turisti. Aceasta este amplasata intr-un cadru pitoresc  “pe o gura de rai”. Biserica dateaza de doua secole insa reabilitata de cateva ori din anul 1929, aceasta in 2010 a fost declarata monument istoric.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Tiglele metalice ale acoperisului dumneavoastra
Articolul următor
Regimul hotelier in Romania
pni.ro
Meniu