Structurarea site-urilor de jocuri cu masini online

Intr-o perioada in care motoarele de cautare principale pun tot mai mult accent pe factorul User Experience, singura sansa de supravietuire a site-urilor este de a respecta cu strictete indicatiile Google. Cum sansele cele mai mai de a primi o penalizare sunt site-urile de jocuri (cu masini, cu jocuri de strategie, dar in general, mai toate site-urile de acest tip), exemplul pe care se vor baza randurile urmatoare sunt site-urile de jocuri cu masini online.

Problema cea mai mare a acestui tip de site-uri e faptul ca sunt deseori umplute cu continut care se mai gaseste pe N alte site-uri, iar mai mult, ele contin de obicei o multime de categorii de care uneori, chiar nu este nevoie – jocuri cu ATV-uri, jocuri cu masini de pompieri, jocuri de curse, etc. Acest lucru face ca navigarea pe site sa devina un lucru destul de anevoios, lucru pe care din pacate, il sesizeaza si motoarele de cautare.

Teoretic, un site de jocuri cu masini online trebuie sa contina maxim 10 categorii, asta doar in cazul in care este umplut cu jocuri generale si nu nisate. De exemplu, pe aceasta misa se pot distinge extrem de multe categorii: jocuri cu atv, cu taxi, de curse, de tip trial, de transport de marfa, simulatoare iar exemplele pot continua. Desi intentiile webmaster-ilor sunt bune, intrucat ei vor sa usureze cautarile pe site-urile proprii, ei nu fac decat sa ingreuneze navigatia. De ce? Pentru ca multi dintre vizitatorii principali cauta jocurile preferate dupa nume, nemaistand sa caute in ce categorie sunt ele pozitionate.

Avantajele unui site cu putine categorii, indiferent ca vorbim de site-uri de jocuri cu masini sau de un site de stiri, sunt in principiu:

  • Faptul ca navigarea este mult mai usoara, mai ales daca este insotita de posibilitatea de cautare a unui joc anume;
  • Partea grafica este mult mai libera, lucru care poate permite plasarea unor butoane de social media sau a unor reclame (platite);
  • Faptul ca promovarea unei categorii anume este mult mai usoara decat promovarea mai multor categorii, asta mai ales in conditiile in care multe site-uri au fost penalizate recent pe fondul supra-optimizarii paginilor;

Unul dintre site-urile care se apropie de “idealul” unui site de jocuri cu masini, este www.jocuricumasini.ro, fiind un site placut la vedere, cu categorii putine, cu continut si jocuri noi adaugate permanent.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cum ma poate ajuta Internetul sa gasesc un loc de cazare in hotelurile din Mamaia?
Articolul următor
Educatia copiilor cu carti din librarie online
pni.ro
Meniu