Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Mai mult ca oricind, astazi avem acces la foarte multe informatii multumita internetului. Cu ajutorul calculatorului putem gasi informatii utile despre sanatate cum ar fi tensiunea arteriala si scaderea valorilor tensionale, infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral, prevenirea acestora, despre dispozitivele medicale care pot fi folosite la domiciliu (glucometru, tensiometru, etc).

In momentul in care inima se contracta, singele iese din cord si determina in sistemul circulator arterial o presiune. Acest proces este cunoscut ca fiind tensiunea arteriala sistolica. Atunci cind inima se relaxeaza, intre doua batai, presiunea din artere este cunoscuta ca fiind tensiunea arteriala diastolica. Tensiunea arteriala se masoara cu ajutorul tensiometrului prin intermediul mansetei infasurate pe brat si se afiseaza pe un ecran (in cazul tensiometrelor automate) sau pe un cadran (in cazul tensiometrelor clasice). Tensiunea arteriala maxim admisa ca fiind normala este de 135 mmHg tensiunea sistolica si 85 mmHg tensiunea diastolica.

Hipertensiunea arteriala poate fi prezenta si sa nu fie detectata o perioada lunga de timp, deoarece in majoritatea cazurilor este asimptomatica (fara semne clinice evidente) si care poate duce la o afectare progresiva a organelor tinta cum ar fi inima, rinichi, ficat si sistemul circulator. Este posibil sa se asocieze simptome de hipertensiune arteriala cu alte cauze secundare cum ar utilizarea contraceptivelor orale, sau a altor afectiuni care determina hipertensiune arteriala.

Tratamentul hipertensiunii arteriale este una dintre cele mai importante domenii ale medicinei moderne. Ingrijirea de buna calitate si tratamentul medicamentos modern pot reduce riscul de deces, riscul de accident vascular cerebral, infarct miocardic sau boala coronariana. Societatea Romana de Cardiologie a instituit ghiduri terapeutice pentru hipertensiunea arteriala. Aceste ghiduri recomanda scaderea tensiunii arteriale sub 135/85 mmHg.

De ce ma doare uneori bratul dupa ce folosesc manseta tensiometrului? Cind manseta tensiometrului se umfla excesiv cu ajutorul parei de cauciuc, se compreseaza bratul mai mult decit este necesar si acest lucru este dureros. Tensiometru automat de la Omron prezinta tehnologia IntellSense care va determina umflarea mansetei, de catre minicompresor, cu 20-30 mmHg peste valoarea tensionala pe care o aveti si ca urmare se evita umflarea excesiva a mansetei si provocarea durerii la nivelul bratului.

Astazi exista multe tipuri de tensiometre si care pot fi folosite pentru monitorizarea tensiunii arteriale la domiciliu. Tensiometru automat functioneaza cu baterii pentru a asigura sursa de energie minicompresorului incorporat si care afiseaza valoarea masurata pe un ecran mare. Sunt usor de utilizat, practic se apasa un singur buton pentru functionarea tensiometrului si pentru efectuarea unei masuratori.

Aparatura Medicala on Line este un site specializat in comercializarea online de aparatura medicala si consumabile pentru utilizarea in unitati sanitare precum si la domiciliul pacientilor. Oferim peste 100 de produse cu inalte standarde de calitate si punem siguranta si sanatatea pacientilor la baza principiilor fundamentale ale afacerilor noastre.

About The Author

Related Posts