Terapia Electromagnetica – tratament pentru parodontoza

Bolile parodontale reprezinta principala cauza a pierderii dintilor in randul populatiei adulte. Numarul romanilor afectati de parodontoza nu este cunoscut cu precizie dar se poate aprecia ca aproape 50% din persoanele peste 35 de ani sufera de o anumita forma a acestei boli, odata cu cresterea in varsta procentul crescand.

Parodontopatia (denumita de cei mai multi parodontoza) se manifesta prin distrugerea tesuturilor din jurul dintilor (tesut osos, ligamene dentare, gingii). Daca nu se urmeaza niciun tratament cei afectati de aceasta boala isi vor pierde dintii. De cele mai multe ori dintii care sunt pierduti ca rezultat al acestei afectiuni nu sunt afectati de carii. Din aceasta cauza parodontoza este denumita de o mare parte din populatie “boala dintilor sanatosi”.

In orice metoda de tratament pentru parodontoza igienizarea prin detartraj este foarte importanta. Nici un tratament al acestei boli nu poate sa fie eficient daca nu se curata tartrul dentar inainte de a se trece la masuri de imobilizare a dintilor care se misca sau tratamente de regenerare tisulara.

Cel mai nou tratament pentru parodontopatii este facut prin stimularea tesuturilor afectate de parodontoza cu un camp electromagnetic specific. Aceasta stimulare accelereaza procesul de regenerare celulara in jurul dintilor pe care este aplicat, gingia se vindeca, tesuturile de sustinere se regenereaza si ele, masa de substanta osoasa din jurul dintelui crescand. Aparatul folosit pentru aplicarea acestui camp electromagnetic se numeste Electronic Doctor si este disponibil si in clinici stomatologice din Romania.

Principiile de functionare ale terapiei cu electromagnetism Electronic Doctor

Efectele campurilor electromagnetice asupra corpului uman si a tesuturilor vii sunt documentate in literatura de specialitate. Interesul pentru aceasta arie de studiu a crescut mult odata cu iesirea omului in spatiu. Odata intorsi pe Terra, cosmonautii au fost supusi unor analize medicale amanuntite si s-a constatat ca in anumite organe a inceput sa apara fenomenul de degradare celulara. Cea mai pronuntata degradare a fost observata la tesuturile osoase (pierdere osoasa). Lipsa campului electromagnetic al Pamantului a fost identificata ca principala cauza a acestui fenomen.

Celulele se dezvolta, secreta substante si se multiplica aparent aleatoriu. Defapt, toate celulele unui organism comunica intre ele prin semnale  chimice si electrice. Fiecare celula are un camp electromagnetic specific care se modifica in functie de stimulii externi, de ‚semnalele’ primite de la alte celule sau de ’varsta celulei’. Daca o celula primeste un ‚semnal’ de la celulele vecine ca acestea sunt pe moarte, acea celula va muri si ea. De asemenea, o celula poate primi informatii care sa-i spuna ca e nevoie de regenerare, de secretii, etc…

Electronic Doctor emite unde electromagnetice specifice celulelor sanatoase. In acest fel este oprit fenomenul de degradare celulara cauzat de parodontoza si se declanseaza regenerarea naturala a zonei afectate. Metoda este brevetata, aprobata de CE si de Ministerul Sanatatii.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Gasesti tamplarie PVC in 5 zile?
Articolul următor
Bancuri tari – pentru o petrecere de neuitat !
pni.ro
Meniu