Tipuri de centrale termice

Astazi, centralele termice fac parte din viata noastra de zi cu zi si constituie una dintre cele mai moderne si mai eficiente solutii de a asigura pentru casa ta, caldura si apa calda menajera.Exista mai multe tipuri de centrale termice si anume: centrale termice cu tiraj natural, folosite in special pentru case. Acestea se instaleaza in incaperi mari, care trebuie sa aiba o deschidere la exterior, permanent. Centralele termice cu tiraj fortat sunt ideale pentru apartamentele de la bloc, pentru ca asigura alimentarea cu aer, dar si eliminarea gazelor arse. Centralele termice cu tiraj fortat in condensatie sunt cele mai scumpe de pe piata, randamentul lor este foarte mare, dar si preturile sunt pe masura. Functionarea lor se face pe un principiu asemanator centralelor termice cu tiraj fortat.

Mai exista si alte tipuri de centrale termice, precum cele care functioneaza cu lemne, sau gaze, iar alegerea celei mai bune solutii termice pentru confortul tau si al casei tale, depinde numai de tine. Pe piata, exista o gama impresionant de mare de centrale termice, cu preturi pentru toate buzunarele.Exista solutii eficiente si economice pentru instalatiile de incalzire si pentru exploatarea acestora. Instalatiile de incalzire se clasifica dupa modul in care se face transmisia caldurii, natura energiei utilizate, modul de amplasare al surselor termice, natura agentului termic, modul in care se asigura parametrii din interiorul incaperilor.

Centralele termice se folosesc pentru a asigura o temperatura optima in interiorul incaperilor pe timpul perioadelor reci si pentru a asigura apa calda menajera. Piata dispune de echipamente moderne si performante, solutii noi si moderne pentru incalzire, cu exploatare si gestionare eficienta prin comanda automata. Cu ajutorul centralelor termice se asigura o incalzire fara poluare atat a aerului din incaperi, cat si a mediului inconjurator. Deasemenea, functionarea centralelor termice se face fara a avea parte de curenti perturbatori. Fata de clasica incalzire a sobelor cu lemne, centralele termice te scapa de eforturile de scoatere a cenusei, de a curata soba, dar si de fumul introdus de acestea in incaperi. Casa ta va fi mai curata si vei avea in incapere, permanent, o temperatura uniforma.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cateva cuvinte despre poker
Articolul următor
Social Media marketing, o metoda eficienta de promovare
pni.ro
Meniu