Totul despre pantofii cu toc


Pantofii cu toc pot sa faca adevarate minuni pentru gambe, sa indrepte coloana imediat (bun venit echilibrului) si sa ofere un mers seducator. E posibil sa avem un toc mai inalt decat trebuie pentru tinuta business? Raspunsul imediat: da. Totusi nu este tot timpul asa usor.

Cred ca toti putem fi de acord ca un pantof mai inalt ca cel prezentat nu este adecvat pentru tinuta de birou. insa cum stau lucrurile in legatura cu un pantof cu platforma mai mica, insa tot cu un varf ingustat? Sau este afectata cautarea tocului de calcaiul tau gros ori subtire?

In timp ce majoritatea codurilor de imbracaminte la birou nu precizeaza o limita minima sau maxima pentru inaltimea pantofilor cu toc, traditional este agreat ca un toc mai mic (<7 cm) reprezinta de obicei mai mult profesionalism decat un toc mai inalt. Chiar si asa in cele mai multe birouri limita pentru tinuta este mai permisiva.

Cum deci poti sa sti daca tocurile tale sunt potrivite? incepe cu aceste intrebari:

  • Ce voi avea in agenda in ziua aceasta? Voi fi nevoita sa umblu pe jos? Nu este nici placut, nici profesionist sa te chinui pe pantofii cu toc in momentul cand sti ca ai mult de mers in acea zi. Gandeste-te intai la aspectul pragmatic (de cele mai multe ori).
  • Care sunt persoanele cu care ma voi intalni? Au o idee preconceputa asupra lucrurilor? Lucrul acesta se aplica inclusiv la haine. Daca sti ca va veni un batran simandicos si de moda veche, atunci vei vrea sa nu risti nimic prin tinuta.
  • As purta acesti pantofi cu toc intr- discoteca? Daca da, va trebui sa te mai gandesti o data (doar daca si in discoteca porti pantofi cu toc apropiati celor de birou, ca si mine care ma imbrac cu fuste pana la genunchi, haine lungi si balerini cu varf ingustat).
  • Cam cat de inalta este platforma? Stai departe de orice este peste doi cm inaltime si cauta sa pastrezi cealalta parte a pantofului intr-o nota mai conservatoare.
  • Cam cat de subtire este calcaiul? in special pentru pantofii cu toc mai mare de 10 cm, tocurile foarte subtiri tip cui pot parea nepotrivite si periculoase. Daca vrei sa iei un toc inalt, incearca un toc robust sau chiar gros (te ajuta sa iti mentii echilibrul). Marginea poate fi lucioasa mai ales cu tocuri de 7 cm sau mai mici.
  • In ce fel arata calcaiul? in special daca porti ceva foarte mai inalt, este de ajutor daca restul calcaiului nu atrage atentia. Detalii ca bratari, catarame, curele, neoane si accesorii mai lucioase atrag atentia spre piciorul tau. Un pantof simplu cu varful subtire din piele mata si cu inaltimea de doisprezece cm nu atrage mai mult atentia decat unul cu toc de 7 cm, insa de culoare roz cu platforma si curele.
  • Ce altceva mai port? Daca vestimentatia mea include si pantaloni de costum atunci regulile pot fi imblanzite pentru ca partea din spate a pantofului va fi acoperita de pantaloni. Daca porti fusta, ia in considerare faptul ca oamenii pot privi la pantofii tai din orice directie.

Nu vreau sa fiu inteleasa gresit; imi place un toc amuzant si am cateva de felul acesta. Dar, pentru un decor profesional si pentru a nu-i distrage pe altii, sa pastram nebunia pentru acasa, bine?

autoechipat.ro
Articolul precedent
Micile secrete ale magazinelor online de flori
Articolul următor
Criminalitatea si sistemele de supraveghere
pni.ro
Meniu