Trucuri pentru reducerea consumului de combustibil

Intr-un articol anterior, Reducerea consumului de combustibil  am scris cateva trucuri cu ajutorul carora putem reduce consumul de carburant la autoturismul personal. Aceste trucuri pot fi invatate si utilizate pana devin obisnuinta si astfel sa economisim carburanti.

Cum am zis si in articolul anterior, un autoturism consuma mult mai mult combustibil la pornire si accelerare, de aceea trebuie sa fim atenti sa facem cat mai putine opriri si porniri. Voi scrie aici cateva alte greseli de conducere care trebuiesc evitate.

  •  Este greseala de conducere cand cineva inainte de curba sau la semafor isi ia piciorul de pe acceleratie in ultima clipa si sa scada viteza prin franare, este indicat ca din timp sa ridicam piciorul de pe acceleratie lasand vehicolul sa se incetineasca fara utilizarea excesiva a franei.
  • Daca observam de la o distanta mare ca urmeaza un semafor, sa incercam sa evitam oprirea totala a vehicolului la semafor, sa incercam sa reducem viteza si sa gestionam timpul si distanta pana la semafor in asa fel ca schimbarea semaforului pe culoarea verde  sa ne prinda in miscare, astfel putem continua drumul fara oprire. (Aceasta metoda NU este indicat in cazul in care traficul este foarte mare.)
  • Pastreaza distanta corespunzatoare fata de cel din fata dvs. In cazul in care observati semnalul de la lampa de semnalizare la autovehicolul din fata dvs ca se pregateste de o manevra, daca sunteti la o distanta suficienta este posibil sa aveti timp si posibilitatea sa schimbati banda de mers fara sa reduceti viteza. (Atentie, aceasta manevra poate fi periculoasa, sa facem doar in cazul in care traficul ne permite si numai dupa ce semnalizam intentia corespunzator si ne asiguram in oglinda retrovizoare ca nu exista riscuri )
  • Graba strica treaba. Ajungem mai repede si fara pericole, daca mergem cu o viteza constanta spre destinatie. Modul de conducere cu accelerari, devansari, franari, schimbari rapide a benzilor este stresanta si foarte periculoasa. Accelerarile bruste consuma de la 50% pana la 200% mai mult carburant.
autoechipat.ro
Articolul precedent
Modele diverse de geci barbati
Articolul următor
Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul
pni.ro
Meniu