Un week-end off road

A avea o camioneta off road nu numai ca este la moda, dar este si o metoda de relaxare pentru foarte multi oameni. Multa lume isi cumpara un camion 4×4 sau un SUV pe care nu il murdareste niciodata, il tine de cele mai multe ori pentru aspectul puternic pe care il are.

Aceste vehicule au fost inventate pentru a circula pe teren accidentat, noroi si paduri, unde de multe ori natura va poate oferi surprize la care niciodata nu v-ati gandit. De aceea daca va hotarati sa va luati camionul din fata casei pentru un week-end off road trebuie sa va pregatiti de orice lucru inimaginabil.

Daca sunteti pregatit sufleteste pentru acest week end barbatesc, o sa va dati seama repede ca acest sport poate fi foarte distractiv dar totodata si periculos. Desi tractiunea pe patru roti ofera o aderenta mai buna si o siguranta ca nu va blocati prea usor, totusi se pot intampla surprize neplacute sa ramaneti adanciti intr-o balta de noroi si trebuie sa apelati la diferite accesorii auto pentru a scoate masina din noroi.

Inainte de a pleca din fata casei cu masina proaspat spalata, trebuie sa ne asiguram ca am achizitionat diverse unelte de recuperare pentru a le utiliza la nevoie. Ce sunt aceste unelte de recuperare? Sunt chingi de recuperare si remorcare, cu ajutorul carora orice alt coleg va poate scoate din balta care v-a dat de furca.

Cand alegeti chinga de remorcare trebuie sa tineti cont de greutatea autoturismului sau a camionului si de forta de tractiune.  La utilizarea de chingi de remorcare trebuie sa ne asiguram ca le-am agatat de partea cea mai puternica a autovehicolului, care in general este partea din fata, pentru a nu cauza deformari sau stricaciuni.

Chinga de remorcare este facuta din tesut poliester de mare rezistenta la rupere si la abraziune. Ele sunt foarte eficiente in cazuri de salvare, si sunt usor de depozitat si transportat. Este de recomandat echiparea autoturismului cu o astfel de chinga pentru a fi utilizata la nevoie.

Unele persoane folosesc gresit alte tipuri de chingi, de exemplu chingi de ancorare sau chingi de ridicare, care au o intindere redusa a materialului, de aceea nu este recomandat pentru astfel de manevre, Chinga de ancorare sau chinga de ridicare a fost conceputa pentru manevre statice, pentru ridicarea sau ancorarea unor obiecte. Chinga de remorcare are o intindere mai mare ceea ce asigura o balansare, si astfel forta de tragere este treptata si are o rezistenta mai mare la rupere.

Trebuie sa aveti pregatite carlige si carabine pentru a conecta vehicolele cu chinga de remorcare sau mai multe chingi intre ele, este interzisa legarea si innodarea chingilor pentru prelungire fara astfel de accesorii, acest procedeu de innodare poate duce la degradarea si ruperea chingilor de remorcare astfel cauzand accidente. Cand alegem aceste accesorii de legare pentru chingi, la fel trebuie sa tinem cont de greutatea autoturismului.

O alta metoda de salvare in cazul in care ne adancim in noroi este utilizarea unui troliu cu sarma de otel. Aceasta metoda poate fi utilizata daca avem in apropierea noastra un copac robust destul de puternic, in jurul caruia se fixeaza cablul de otel si utilizand troliul se trage afara autoturismul din noroi.

Este foarte important sa pornim la un week end off road doar daca avem autoturismul 4×4 echipat corespunzator.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Exerseaza-ti musculatura cu bara de tractiuni usa sau perete
Articolul următor
Modele Orientale
pni.ro
Meniu