Unde se utilizeaza furtunurile industriale

Utilizarea de furtunuri este foarte importanta in productia industriala si in multe servicii, ele asigura buna functionare a acestora. In acest articol o sa prezint diferite domenii unde utilizarea de furtunuri industriale este indispensabila.

Trebuie sa stii ca in masina ta livrarea lichidului de racire, combustibilul sau uleiul circula prin furtunuri special concepute pentru acest lucru. Lichidul de racire circula prin motor pentru a asigura racirea, furtunul pentru combustibil asigura fluxul de combustibil fara de care masina nu ar putea functiona. Aceste furtunuri auto au diversi parametrii de functionare necesari pentru o utilizare corecta cum ar fi rezistenta mare la temperaturi.

Furtunul hidraulic este utilizat la transportul de ulei hidraulic in diverse utilaje si instalatii industriale. Pentru o rezistenta mai mare la presiuni are insertie din sarma de otel simpla sau dubla, depinde de necesitatile la care trebuie sa faca fata.

Un alt tip de furtun este furtunul de aer comprimat utilizat in industrie pentru a asigura fluxul de aer comprimat si apa care circula la o presiune mare. Cum este utilizat intr-un mediu unde este nevoie de rezistenta la factori atmosferici, ele sunt intarite cu insertie de textil. Uneori pot fi utilizate si pentru transportul de substante chimice slabe, totusi pentru aceasta categorie sunt utilizate furtunuri speciale pentru substante chimice, cu rezistenta mare la solutii de acizi si baze.

Furtun urile utilizate pentru fluxul de gaze sunt rezistente la factori atmosferici in primul rand datorita mediului de lucru unde sunt utilizate. Acestea, de multe ori, pentru o identificare mai buna, sunt colorate dupa un cod de culoare, de exemplu la furtunurile utilizate la sudura, furtunul de oxigen este de culoarea albastra iar cel pentru gazul combustibil, de culoare rosie.

In agricultura se utilizeaza furtunuri pentru circularea emulsiilor si solutiilor cu pesticide pentru aparate de stropit. Furtunurile utilizate in agricultura datorita faptului ca sunt concepute sa fie utilizate pe camp, sunt foarte rezistente la intemperii si la imbatranire.

In industria alimentara se utilizeaza furtunuri din cauciuc inodor si fara gust pentru a asigura transportul de apa potabila sau diverse tipuri de bauturi sau mancaruri lichide. Aceste furtunuri au o rezistenta mare la caldura, curatarea lor se poate face cu apa fierbinte sau aburi, procedeu care are si un rol dezinfectant.

Exista diferite autospeciale pentru transportul de mortar, ele utilizeaza furtunuri speciale rezistente la abraziune. Tot in aceasta categorie putem gasi furtunuri pentru sablare care sunt utilizate pentru fluxul de nisip umed si uscat sau alte materiale abrazive la presiune mare. Utilizarea acestora necesita o mare rezistenta la actiunea materialelor abrazive mai ales daca sunt actionate la o presiune mare.

Furtunurile pvc pot fi utilizate pentru o gama larga de aplicatii posibile si au o rezistenta mare in timp la actiunea substantelor pe care le transporta.

autoechipat.ro
Articolul precedent
In fe fel pasesti in rochii lungi casual
Articolul următor
2 jocuri super distractive pe care le puteti juca in familie
pni.ro
Meniu