Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Chinga ancorare marfa

Chinga ancorare marfa

Deseori vedem pe autostrazi autocamioane de tonaj mare ruland cu o viteza mare incarcati cu diverse produse. Poate am si pus intrebarea, cum au ancorat si asigurat produsele ca la viteza respectiva marfa sa fie transportata in siguranta?

Raspunsul este unul foarte simplu, marfa in general este fixata si asigurata cu sisteme de fixare si ancorare numite chingi ancorare si fixare marfa. Sistemele de agatare de la capatul chingilor sunt agatate de caroserie, iar chinga propriu zisa este fixat si tensionat cu ajutorul unui tensor cu brat scurt sau lung, in functie de forta de tensionare necesara pentru fixarea obiectului sau a obiectelor.

Pentru o asigurare mai buna se utilizeaza mai multe chingi de ancorare simultan, in pozitie paralela la aproximativ 80 de centimetri distanta. In acest mod obiectul transportat este fixat simultan de toate chingile de ancorare simultan si poate fi transportat cu o siguranta mai mare.

Deoarece caroseria poate fi umeda si alunecoasa, pentru o siguranta si mai mare, sub marfa se pune un covor de cauciuc care va oferi aderenta necesara pentru fixare si ancorare. Astfel creste aderenta si riscul de alunecare este redus mult.

Chingile de ancorare sunt utilizate datorita caracteristicilor speciale pe care le au, nu au o intindere mare la tensiune si se muleaza foarte bine la obiectele la care sunt utilizate. Totodata au o greutate redusa si ocupa foarte putin loc in cazul in care trebuie transportate.

Carligele cu care sunt echipate aceste chingi de ancorare pot avea diverse forme, in functie de locul unde trebuie sa fie utilizate. Componentele metalice sunt galvanizate de aceea sunt foarte rezistente la intemperii si nu ruginesc.

Alegem o chinga de ancorare pentru marfa trebuie sa tinem cont de greutatea marfii, numarul de chingi pe care dorim sa le utilizam si lungimea chingilor pe care trebuie sa le folosim.

In cazul in care avem nevoie de chingi de ancorare mai lungi decat cele standard, atunci putem comanda direct de la distribuitor la lungimea la care avem nevoie.

About The Author

Related Posts