Vacanta cu masina

Este vara, lumea isi iau concediul si merg in vacanta cu masina. Judecand dupa numarul mare de masini care circula zilnic pe drum, cred ca este binevenit sa reimprospatam cateva reguli simple de circulatie care ne pot scuti de multe probleme.

Prima regula este sa pornim doar cu o masina intr-o stare de functionare impecabila, daca inainte de plecare observam probleme de functionare este indicat sa mergem la o verificare mai amanuntita la service auto. De obicei micile defectiuni pot provoca altele mari, de aceea este important sa le rezolvam cat mai repede. Cele mai mari probleme pot aparea la motor, cutia de viteze sau directie. In general aceste probleme nu se pot rezolva una cu doua, de aceea daca intampinam astfel de defectiuni mai bine amanam vacanta decat sa ramanem pe drum.

Inainte de plecare in vacanta trebuie facuta o ultima verificare de rutina, la uleiul de motor, frana, antigelul la sistemul de racire etc. Acestea sunt esentiale pentru functionarea corecta a masinii. Dupa aceste verificari putem trece la oglinda retrovizoare, lampi semnalizare, faruri, proiectoare si alte accesorii auto. Se pune cheia in pozitia contact si se verifica pe rand toate lampile de semnalizare sa fie functionale. In cazul in care vedem vreo defectiune, remediem problema, ele pot fi usor reparate sau schimbate chiar si pentru cineva care nu este de profesie.

Este bine sa avem pregatite din timp becuri pentru faruri, lampi si proiectoare in trusa de accesorii auto de schimb, ele necesita o atentie deosebita mai ales pentru cei care obisnuiesc sa circule noaptea.

O alta regula foarte simpla si de care uita lumea, sa avem autoturismul curat. O masina murdara, plina de praf care estompeaza culorile, este mai putin vizibila pe sosea.

Totodata, daca avem farurile, lampile de semnalizare, geamurile sau oglinda retrovizoare laterala murdara, si vizibilitatea noastra este redusa, ceea ce creste riscurile de accidente. Acestea pot fi usor spalate acasa cu ajutorul unei galeti si un burete, sau putem trece pe la prima benzinarie.

In multe benzinarii am vazut galeti pregatite impreuna cu curatatoare geamuri cu maner ce pot fi utilizate gratuit. Aceste curatatoare geamuri cu maner au o latura cu burete si un o latura cauciucata care este conceputa special pentru geamuri, dar pot fi curatate cu ele si oglinzile retrovizoare sau lampile de semnalizare.

Desii par nesemnificative aceste aspecte, este bine sa tinem cont de ele pentru ca pot influenta pozitiv sau negativ concediul nostru.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Optimizare pentru motoarele de cautare
Articolul următor
Avantaje ale serviciilor de livrare mancare Sector 1
pni.ro
Meniu