Vacanta in Moldova

Fosta capitala a Moldovei, Suceava este unul dintre cele mai vechi asezari ale Romaniei, important centru cultural si industrial, orasul detine unele dintre cele mai spectaculoase lacase de cult si obiective turistice.

Desi religia predominanta este cea ortodoxa, majoritatea bisericilor fiind ortodoxe, celelalte religii practicate sunt reprezentate prin lacasurile de cult specifice, cu arhitectura deosebita, dintre care enumeram Biserica Domnitelor sau Coconilor, Biserica Sfantul Dumitru, Sinagoga Gah, Biserica Evanghelica si Biserica armeneasca Sfanta Cruce.

Un rol important in pastrarea cat mai buna a obiectivelor turistice si istorice il are Complexul Muzeal Bucovina, care include obiectivele prezente atat in oras, cat si cele prezente in alte localitati ale judetului. Complexul Muzeal este format din Cetatea de Scaun a Sucevei, Curtea Domneasca din Suceava, Muzeul Entografic din Suceava, Planetariul, muzeul de Istorie Suceava si Fondul Memorial Cultural.

Agentiile de rent a car pun la dispozitie masini de inchiriat in Suceava pe toata raza orasului si nu numai.

Piatra-Neamt este unul din orasele moldovenesti cu mult farmec rural, a carui bogatie culturala sta in numeroasele lacasuri de cult si cetati domnesti cu care acestea sunt impanzite.

Una dintre cele mai importante si cunoscute cetati este Cetatea Dacica de la Batca Doamne, aflata la o distanta de doar 4 kilometri de oras, care este atestat din perioada sec I i.e.n. si sec. I e.n. Desi in prezent este disponibil doar in scop arheologic, cetatea este documentata pe larg s se pot gasi, de asemenea, poze cu detalii uimitoare.

Un important conglomerat arhitectural este aflat chiar in centrul orasului, in Piata Libertatii, si este format din Biserica Sf. Ioan, Turnul clopotnita si Curtea Domneasca. Acestea au fost construite de catre Stefan cel Mare in perioada 1468 – 1499.

Pentru a va deplasa mai usor va recomandam sa apelati la serviciile de inchirieri auto, servicii care va vor ajuta sa va bucurati de cat mai multe obietive turistice.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Jocuri cu Mario
Articolul următor
Premergatoare – Bune sau rele?
pni.ro
Meniu