Vanzarile de apartamente de lux din Bucuresti au crescut in 2013

In 2013, piata imobiliara din Bucuresti inregistreaza cresteri in segmentul de vanzari de apartamente de lux, fiind unul din putinele segmente din domeniul imobiliar ce inregistreaza cresteri in acest an.

Cresterea din acest an este o continuare a tendintei ascendente pe care piata imobiliara de lux din Bucuresti a cunoscut-o in ultimul an, tot mai multi romani cu bani considerand un moment foarte bun de a achizitiona un apartament de lux la jumatatea pretului din 2008. Oferta de apartamente de vanzare din Bucuresti se pare ca a atins un prag minim de pret, sub care nu se va mai cobori, dat fiind faptul ca de ani buni, piata imobiliara de lux a suferit scaderit scaderi continue, pe fondul crizei economice si implicit, din cauza scaderii cererii.

Totusi, ultimii ani au adus o usoara creste a vanzarilor in segmentul de apartamente de lux, situate in zonele bune ale Bucurestiului, fapt ce ar putea duce la o crestere a pretului pentru acest tip de apartamente, lucru semnalat si de brokerii agentiei imobiliare Regatta, care preconizeaza ca in viitor, acest tip de apartamente se vor scumpi odata cu cresterea cererii.

De asemenea, cetatenii straini care lucreaza in companiile multinationale din Bucuresti sunt tot mai tentati sa cumpere apartamente in Bucuresti, fata de anii trecuti, cand isi inchiriau locuinte in capitala. Acestia provin in special din Israel, Grecia, Germania si Irlanda, fiind interesati de apartamente in zonele: Primaverii, Aviatorilor, Pipera, Unirii si Universitate, avand in vedere apartamente cu suprafete mari, in special apartamente penthouse situate la etajele de sus ale cladirilor.

In concluzie, piata imobiliara de apartamente de vanzare situate in zonele bune ale Bucurestiului, denumite generic “de lux” da semne de revigorare in ultimii ani, dand sperante agentiilor imobiliare in ceea ce priveste vanzarile de apartamente din Bucuresti ca in anii urmatori acestea vor inregistra cresteri pentru mai multe sectoare.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Piata imobiliara de apartamente de inchiriat din Bucuresti
Articolul următor
Cererea de case de vanzare in Bucuresti a crescut in 2013
pni.ro
Meniu