Verifica starea autoturismului sau autocamionului tau

Cu pasi repezi se apropie vara si multa lume se pregateste de drum. Este un moment bun sa ne uitam peste autovehiculul pe care il conducem sa fie intr-o stare foarte buna. Nu conteaza daca vorbim despre un autoturism sau autocamion primul lucru la care trebuie sa ne uitam este aspectul. Un aspect urat si neingrijit sugereaza si alte defectiuni tehnice de aceea poate cauza oprirea masinii de agentii de circulatie pentru verificare.

Pentru a vedea mai bine zgaraieturi si petele de rugina, masina trebuie dusa la spalat si curatat bine, dupa care zgaraieturile de pe caroserie chituite si acoperite cu vopsea.  Daca zgaraieturile sunt fine puteti utiliza si creion corector zgarieturi vopsea auto. Daca ati rezolvat problema caroseriei trebuie sa verificati accesoriile de auto sa fie la fel in stare foarte buna.

Puteti incepe cu lampile de semnalizare din fata si spate verificand buna functionare a acestora. Modul cel mai simplu este sa activati semnalizarea si mergeti sa verificati in fata si in sapte daca functioneaza sau nu corect. In cazul in care observati o functionare deficitara a lampilor de semnalizare, trebuie sa reparati cat mai repede pentru ca nefunctionarea lampilor de semnalizare poate duce la accidente grave. Becul sau ledul din lampa de semnalizare este foarte usor de schimbat, nu trebuie neaparat sa mergeti la un atelier de mecanica auto pentru atat. Recomand sa aveti todeauna becuri de rezerva pentru lampi semnalizare ca sa puteti foarte repede schimba.

Verificati oglinda retrovizoare sa nu fie sparta sau fisurata, pierderea lui pe drum va poate ingreuna conducerea. Daca cumva oglinda retrovizoare este defecta opriti la primul magazin de accesorii auto si schimbati. Oglinda retrovizoare este utilizata in toate cazurile de manevre ce se executa cu autoturismul sau autocamionul cum ar fi depasire, intoarcere, oprire si pornire etc.

Verificand aceste accesorii auto ai mari sanse ca drumul tau sa nu fie deranjat de defectiunile acestora, iar daca totusi se intampla vei fi pregatit pentru remedierea situatiei.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Cum sa alegi cel mai ieftin RCA
Articolul următor
Verificarea autoturismului in conducerea preventiva
pni.ro
Meniu