Vezi de ce sa cumperi piese camioane de calitate

piese de calitate pentru cutii de viteze camioane

Orice reparatie trebuie facuta cu piese camioane de calitate ca sa reziste in timp. Cu toate acestea multi proprietari de vehicule isi fac si acum reparatiile cu piese din dezmembrari.

Isi asuma faptul ca randamentul acestor piese nu va fi foarte bun si ca intr-un timp mult mai redus vor fi nevoiti sa faca reparatii noi pe vehiculul aferent.

Cum ne influenteaza afacerea, reparatiile vehiculelor?

Atitudinea de “o fi bine si asa” din pacate nu prea ajuta in afacerile de transpiorturi. Predictibilitatea intr-o afacere de transporturi cere stabilitate pentru vehiculele cu care se lucreaza.

In momentul in care vehiculele se strica in repetate randuri, afacerea sufera pierderi si devine instabila. Daca firma are suficiente vehicule si il poate substitui de fiecare data pe cel cu probleme pana acesta se repara din nou atunci situatia se rezolva cu putin stres si bani in plus.

Ce se intampla insa daca firma nu are suficiente vehicule si nu-l poate inlocui pe cel cu probleme? Defectiunile repetate vor crea intarzieri si costuri suplimentare care ar putea ingreuna activitatea firmei.

Sa nu mai vorbim de imaginea firmei care se poate deteriora daca nu-si onoreaza comenzile la timp si clientii raman in paguba.

Daca iti faci reparatiile cu piese camioane de calitate?

Sa vedem in paralel ce se intampla daca iti faci reparatiile cu piese camioane de calitate? In primul rand ai garantia ca vehiculul va functiona mult mai mult timp. Piesele noi, de calitate tin mult mai mult si au un randament mai bun.

Cand utilizam pentru reparatii piese noi, de calitate, acestea nu cauzeaza defectiuni si uzura altor piese cu care conlucreaza. Putem spune ca mecanismul respectiv functioneaza ca nou o lunga perioada de timp.

Astfel de reparatii desi partiale, par sa coste mai mult dar in timp investitia se amortizeaza, pretul lor devenind mult mai ieftin decat mai multe reparatii cu piese de proasta calitate.

Castigam in primul rand prin stabilitate. Firma tot timpul are vehiculul in productie ceea ce inseamna ca acesta produce bani. Stabilitatea in afaceri inseamna si reputatie buna ceea ce in mediul de afaceri poate insemna parteneri mai buni, mai de calitate.

Daca iti faci reparatiile cu piese camioane din dezmembrari?

In momentul in care se utilizeaza piese de la dezmembrari, riscul de defectiunilor vehiculului creste.

De fiecare data cand se repara vehiculul, se plateste o anumita suma pe manopera. Daca masina necesita reparatii repetate, manopera se plateste de fiecare data daca acestea se fac cu piese de la dezmembrari.

Nici o firma care face reparatii cu piese din dezmembrari nu ofera garantie mare pe manopera, tocmai datorita pieselor de slaba calitate.

Pierderea insa este si mai mare. Pe langa suma platita pentru manopera, cat timp vehiculul este in reparatii, nu produce. In acest caz, se pierd banii pe care i-ar fi castigat firma daca masina ar fi fost in productie.

Sa nu mai vorbim de reputatia firmei in cazul in care din pricina unor defectiuni nu poate sa duca la bun sfarsit un contract sau o face cu intarziere.

Ce piese sa nu cumperi din dezmembrari?

Nici o piesa care are functii importante in mecanismele unui vehicul nu ar trebui sa fie cumparata de la dezmembrari. De exemplu rotile dintate din cutia de viteze intotdeauna trebuie sa fie noi, niciodata sa nu cumparam piese cutii viteze de la dezmembrari.

Firmele de reparatii cutii de viteze obisnuiesc sa cumpere mai multe cutii din care se scot piesele si din mai multe se face una buna. Este de preferat ca la o cutie de viteze, piesele cu probleme sa fie inlocuite cu altele noi pentru ca reparatia sa fie de durata.

Daca o piesa s-a stricat, este posibil sa fii afectat si celelalte piese cu care conlucra. Chiar daca piesa nu prezinta uzura sau colorare, este posibil sa fii fost afectata si in timp sa cedeze la tensiuni mari.

Utilizarea pieselor noi in reparatii va asigura ca mecanismul, dupa reparatii, sa functioneze din nou la cele mai bune standarde.

Ce piese poti cumpara de la dezmembrari?

Exista situatii in care firma, din diverse motive, trebuie sa cumpere piese de la dezmembrari. Poate firma nu are in momentul respectiv bani lichizi suficienti. Poate are in viitorul apropiat o plata mai consistenta si este nevoita sa stranga putin cureaua.

O afacere are stabilitate doar daca pastram un echilibru intre plati si incasari, in asa fel incat acestea sa nu afecteze mersul bun a lucrurilor. Cumpararea de piese la mana a doua poate fi o actiune riscanta.

Pentru a reduce riscurile trebuie sa avem grija si sa cumparam doar piese a caror functionare nu influenteaza neaparat celelalte piese. De exemplu capacul de la o cutie de viteze care este o bucata mare de fonta.

Acesta are doar rol de protectie si nu influenteaza direct functionarea rotilor dintate sau a pieselor mecanismului cutiei. O astfel de piesa poate fi la nevoie cumparata de la dezmembrari si utilizata la reparatii daca este in stare buna.

De unde sa cumperi piese camioane de calitate?

Sunt foarte multe magazine camioane online unde putem cauta piese pentru vehicolul nostru. Majoritatea acestor magazine sunt specializate pe diferite tipuri de piese.

Intr-un magazin de piese auto si camioane cu piese generale nu vei gasi niciodata piese speciale cum ar fi rotile dintate de la o anumita cutie de viteze. Aceste piese se gasesc doar in magazine specializate.

De exemplu piese cutii de viteze camioane cautam degeaba in magazinul de piese auto pentru ca sunt piese mult prea speciale ca sa le gasim. Aceste tipuri de piese pot fi gasite doar la importatorii de piese camioane care vand in sistem b2b.

Toate firmele de reparatii cutii de viteze cumpara aceste produse de la importatori sau direct de la producatori. Pentru un service, care se ocupa doar de reparatii, nu este rentabi sa faca stoc de produse, doar daca se ocupa si de distribuirea acestor piese.

Firmele care se ocupa de import piese de schimb camioane, au stoc de produse sau lucreaza pe baza de comenzi.

autoechipat.ro
Articolul precedent
Important in amenajarea gradinii
pni.ro
Meniu