Ziarele din intreaga lume continua sa castige noi cititori

Oamenii citesc ziarul mai mult ca niciodata, singura diferenta este ca acum nu mai citesc doar varianta printata, ci si varianta online. Motivata de circulatia globala a platformelor digitale, circulatia globala a ziarelor a crescut cu 1,1% in 2011, potrivit Asociatiei Mondiale a Ziarelor.

Cresterea provine, de asemenea, si datorita interesului manifestat de cititorii din Asia, Africa de Nord si Orientul Mijlociu. In ultimii noua ani, Asia a inregistrat o crestere de 16% a consumului de ziare si ocupa locul al treilea printre regiunile de circulatie la nivel global.

La polul opus, circulatia ziarelor a scazut cu 3,4% in Europa si cu 4,3% in America de Nord.

Cu toate acestea, mai mult de 2,5 miliarde de oameni citesc ziare cel putin o data pe saptamana.

Ce se intampla cu ziarele online?

Pe internet aproximativ 600 de milioane de oameni citesc stirile online, iar dintre acestia 500 de milioane citesc si versiunea printata a presei. Numarul de cititori de ziare online este mai mare decat numarul de utilizatori de internet la nivel global. Din audienta globala pe internet, 40% citesc ziare online. In 2010, acest procent a fost de 34.

In ceea ce priveste presa din Romania, peste 75% dintre persoanele adulte sub 64 de ani, din orasele cu peste 50.000 locuitori, aproape 4,8 milioane de oameni, citesc saptamanal cel putin un ziar sau o revista. Daca luam in considerare si editiile online ale ziarelor si revistelor, procentul acestora creste pana la 80%, conform celor mai recente date furnizate de studiul SNA FOCUS.

O data cu evolutia tehnologiei cititorii au devenit tot mai dornici sa citeasca presa online. Acesta este motivul pentru care cei doi jurnalisti Bogdan Chirieac si Razvan Dumitrescu au decis sa creeze un ziar online. Cititorii isi doresc sa poata sa citeasca presa de la calculatorul de acasa, de pe telefonul mobil sau de pe tableta. Dcnews promite sa ofere cititorilor informatii despre ultimele evenimente din Romania, si nu numai, in varianta electronica care poate fi vizualizata atat de pe telefonul mobil cat de pe calculatorul de acasa.

Totodata Dcnews ofera cititorilor sai posibilitatea de a impartasii evenimentele importante la care asista. Puteti trimite articolele sau pozele dvs. la sectiunea „Ancheta ta!”

autoechipat.ro
Articolul precedent
Prevenirea si ameliorarea efectelor reumatismului prin cateva sfaturi simple
Articolul următor
Cum alegem sania perfecta pentru copil.
pni.ro
Meniu